Tänään oli ensimmäiset tokotreenit Pussikoirien "toko pentu -jatkokurssista". Paikalla oli taas ihan uuden näköisiä koiria, mutta onneksi myös yksi tuttu kaveri,Fyra. Alkuun tehtiin tutustumiskierros kaikkien ryhmäläisten kesken, Nemo taisi olla porukan nuorin...ja kooltaankin pienin.

Tutustumisen jälkeen lähdettiin ihan alusta liikkeelle ja siitä kaikkein tärkeimmästä, eli perusasennosta. Kaikki näyttivät missä vaiheessa oma perusasento koirilla on. Nemon kanssa seuraava vaihe on alkaa lisää vaatimaan kestoa ja kärsivällisyyttä. Mulle tuli tehtäväks huomioida paremmin etten liikaa tuijota koko ajan Nemoa, vaan koitan paremmin vain vilkuilla olkapään yli ilman että nojaudun yhtään Nemoa kohti.

Seuraavaksi tehtiin sellaista...no kontakti/ohitusharjoitusta, missä koiran piti pujotella ohjaajan kanssa ihmis-koirapujottelukeppien välistä mahdollisimman hyvin kontaktia pitäen. Eli muut ryhmäläiset siis muodostivat rivin, jossa pujoteltiin. Nemo oli tosi hienosti...yhden kerran katse herpaantui minusta, mutta senkin sain korjattua kimakalla äänenkäytölläni ;) Tuli vaan mieleen, että voi kun tuo pieni mies ohittaisi aina kaupungilla kulkiessammekin kaikki koirat noin  :D

Viimeisenä tehtiin yksitellen luoksetulo koiran tason mukaan. Nemon jätin istumaan, ja Johanna varmisti vielä remmistä, mikä ei kyllä ollut tarpeen: Nemo istui kuin tatti paikallaan :D ja tuli hurjaa kyytiä kun kutsuin.

Ekat treenit meni siis ihan hyvin. Tosi kiva kun on taas eri koiria häiriönä ja ohjaajat jotka katsoo ja neuvoo kun tehdään. Ja pienen pieni sosiaalinen paine tuo aina myös lisää tehoa kotitreeneihin...eihän sitä nyt voi kotitehtäviä jättää tekemättä :D

Treenien jälkeen palkittiin pennut Anskun kanssa menemällä pienelle metsälenkille. Alkumatkasta mietittiin, että kyllä sen vaan aivojumppa Nemoa ja Fyraa vähän väsyttää, kun niin nätisti malttoivat kulkea remmissä...metsän puolelle tosin kun päästiin ja teinit pääsi irti ei väsymyksestä ollut tietoakaan...oli taas hurjan kivaa :D ja vauhti sen mukainen!

ISO Kiitos Johannalle ja toiselle Johannella treeneistä :) Ja Fyralle leikkiseurasta