Tänään oli Turun shelttikerhon järjestämä koiratanssikurssi Turussa. Kouluttamassa meitä oli Böckermanin Nadja ja tietysti ihana Hippi. Alkuun käytiin läpi vähän koiratanssin perusasioita ja mihin mm. koreokrafiaa, musiikkia ja koko ohjelmaa suunniteltaessa pitäisi kiinnittää huomiota. Sen jälkeen päästiin treenaamaan itse temppuja. Oli tosi kiva ja antoisa päivä sateesta ja kylmyydestä huolimatta (vieläkin varpaat kohmeessa). Vähän taisin kyllä jäädä koukkuun (nimimerkillä koko illan Spotifyssä etsinyt sopivaa esityskappaletta) ja luulen että ainakin Nemon kanssa yritetään jonkinmoinen ohjelma kyhätä syksyyn mennessä (Syksyllä on kuulemma tulossa useaita kisoja (mähän en siis ole yhtään kilpailuhenkinen  ).

Koiratanssissa yhdistyy kivasti tekninen osaaminen ja luovuus, mikä tekee siitä myös todella haastaavaa...kaikki kun täytyy keksiä itse (ei ole valmista toko-ohjelmaa josta opetelle liikkeet). Tässä hieman päivän kuvasatoa:

loppuasentoja:

 

pyörimistä ( Tästä harjoiteltiin myöds erilaisia variaatioita: pyöriminen kun koira sivulla, edessä, liikkuessa, liitettynä pujotteluun, itse pyörien yhtä aikaa...)

pujottelu jalkojen välistä (eteenpäin, taaksepäin, sivuttain)

kierto sivulta jalkojen ympäri (Tämä myös niin että itse pyörähtäää yhtä aikaisesti eri suuntaan)

  Oho, sehän on väärällä puolellamutta kun tämäpäs onkin koiratanssia eikä tokoa eli tämäkin pitäisi opetella. Sivulle tulo ja seuraaminen myös oikealla puolella.

luokkakuva

ja lopuksi Milou pääsi myös poseeraamaan

Kaikki kuvat: Sirpa Saari (KIITOS)