Maanantaina oli Anu Dogitiimistä kouluttamssa tokoa. Nemon kanssa pohdittiin hypyn vinouden korjaamista (joskin nythän Nemo esitti täydellisen suoria hyppyjä). Treenattiin myös hyppynoutoa ja varmuutta palautukseen, eli että vaikka heitto menisi vinoon, niin silti palautus tulisi hypyn kautta. Anu myös huomasi, että olen huomaamattani lopettanut aina liikkeen kapulan palautukseen vaikka liike ei vielä siihen lopu...eli Nemon pitäisi palautuksen jälkeen pysyä vielä hetki rauhallisena sivulla, siihen asti että tulee tuomarilta kiitos. Tähänkään en itse ollut kinnittänyt huomiota ollenkaan. Kaikkea sitä huomaamattaan alkaa tekemäänkin.

Miloun kanssa katsottiin seuraamista. Anu kehotti opettamaan Miloun peruuttamaan sivulla, jotta oppisi kokoamaan itseään. Tällä hetkellä Milou pyrkii vähän edistämään seuraamisissa, mikä vaikeuttaa käännösten tekemistä. Nyt täytyykin kiinnittää erityistä huomita palkkaamiseen oikeasta paikasta. Palkkaus olisi mäys hyvä tapahtua niin että otan namin oikealla kädellä oikeasta taskusta, siirrään vasempaan käteen takakautta ja palkkaan. Silloin Milou ei ota etutassuilla askelta sivulle, kuten jos palkkaan suoraan vasemmasta taskusta namin ottaen. Seuraamisen lisäksi pyysin Anulta vinkkejä noudon opettamiseen. Jatkossa aletaan treenaamaan kapulan pitämistä naksulla sheippaamalla.

Tiistaina käytiin treenamassa Feeniksillä. Miloun kanssa naksutin kontaktin pitämisestä, treenasin ruutua ja otin paikallamakuun muiden treenajien kanssa. Nemo treenasi luoksetuolon pysähdystä, seuraamista ja paikallamakuuta. Luoksetulon pysähdys valuu ja valuu ja tuntuu että kaikki keinot alkaa olla käytetty ja sitä en vaan saa terävämmäksi. Kyse ei ole siitä ettei Nemo pysähtyisi, mutta se ei ole sellainen näyttävä STOP vaan se on ennemminkin sellainen askel, kaks, stoooooooop. Mä tahdon sellaisen STOP version !

Loppuviikosta treenailtiin tokoa kotosalla ja mm. naksuteltiin molempien kanssa noutokapulan pitoa. Nemo treenasi metallilla ja Milou ohjatun kapulalla. Perjantaina käytiin Annariinan ja jengin kanssa Mustialassa lenkilla. Pitkästä aikaa Askullakin oli koko popppoo mukana. Olipa mukavaa lenkkeille ihanassa kevätilmassa. Poikia vaan taisi vähän harmittaa kun Fyra ei ollut nyt niin leikkisä kuin yleensä..taisi isot tytöt taas pitää vähän liian tiukkaa komentoa. Lenkin lopuksi annettiin myös Anskulle pentuboksi lainaan...nyt odotetaan jännnityksellä koska päästään tutustumaan uutteen tulokkaaseen Cincoon. Siitä tulee Miloun uusi tyttöystävä (tottakai), Fyra kun on Nemon (ja koko kulmakunnan muiden poikakoirien vaikke Nemo taida sitä tietääkkään).

Lauantaina käytiin aamusta treenaamassa Pukon kentällä rengasta ja niistoa. Loppuun otettiin myös tokon hyppyä. Milou tekee tokohypyssä pari peruutusaskelta kun pysäytän seisomaan. Tulee vissiin siitä, että olen heittänyt namia sille palkaksi pysähdyksestä. No mut ei kai se ole niin vaarallista kun siitä kuitenkin jää paikalleen seisomaan. Iltapäivällä olikin sitten Tanjan fysioterapia pojilla. Tällä kertaa Tanja ottikin vastaan meillä kotona ja pojilla oli vähän ihmettelemistä kun kotona haisi toisille koirille (aamupäivän aikana oli siis käynyt jo kaksi koiraa). Ensin käsittelyyn pääsi Milou...joka valitettavasti oli jumissa melkein joka paikasta. Tosin ihmekkös tuo...vähän väliä tullaan rappuset pää kolmantena jalkana alas, joka paikkaan pitää mennä täysiä ja välillä tehdään melkoisia hazardihyppyjä joista tullaan kuperkeikkaa alas. Minkäs toinen luonteelleen mahtaa. Nemo puolestaan oli huippukunnossa, pitkästä käsittelytauosta huolimatta. Ainoa jumikohta oli vasemmassa kintereessä minkä Tanja epäili Nemon tässä joskus lähiaikoina satuttaneen. Hyvin tulee kropan kunnosta esille se kuinka erilailla Nemo ja Milou kroppaansa käyttävät. Nemo liikkuu vapailla lenkeilläkin nykyään melkein vallan ravilla eli palauttelee itse itsensä, Milou tekee laukkapyrähdyksiä, hyppii kallioilla, kivillä jne. Nemo myös hakee palloa "viisaasti" eli ei mene mahaluisia viimeistä kolmea metriä pallon luokse syöksyen kuten Milou (jolle en muuten enää heittele palloa kuin silloin jos se on ainoa palkkausvaihtoehto).  Kotona rappusissa Nemon meno näyttää kömpelöltä mutta toisaalta verraten Milou'hun joka vilistää rappuset niin että kuulostaa kuin mahan ala olisi tuhat jalkaa ja viimeisillä rappusilla on jo pääkin jalkana mukana, niin Nemon vaihtoehto on paljon vähemmän rasittava kropalle. Mutta ehkäpä tuo Miloukin tuosta joskus vähän viisastuu 

Vappua vietettiin Humppilassa. Treenatakkin ehdittiin vähän ja tehtiin mm. käskytettynä seuraamista, häirittynä paikallamakuuta ja käskytyshäiriöitä. Mutta kaikista kivointa pojista taisi olla kun sai molempina päivinä kirmata vapaana pitkin pihaa ja nauttia aurinkoisesta kevätilmasta.

Vappua juhlimassa Milou, Pipsa, Nemo ja Maggie