30.7.2011 Esiinnyttiin Nemon kanssa Jokioisten pitäjänpäivillä DogiTiimin agiliynäytöksessä

31.7.2011 Nemo kisoissa Janakkalassa. Kaksi agilitystarttia, tuomarina Ritva Herrala. Ensimmäinen rata oli ihan tooosi hyvä ja harmitus olikin sitä suurempi kun hyvä tulos kämähti väärään putken päähään. Varmistelin hiukan liikaa ansaesteenä olevaa A:ta, ettei Nemo syöksy sinne, ja sitten rintamasuunta oli vissiin sen verran väärin, että eipä mennyt A:lle, mutta otti sitten väärän pään putkesta. Toisella radalla puolestaan oli pakko jättäytyä kepeillä jälkeen, ja tätä Nemo ei sitten kestänytkään. Siitä vitonen ja toinen vitonen vielä jostain hypyltä. No ei se mitään. Ihan tyytyväisin mielin kuitenkin lähdettiin kisoista pois....nyt taas tiedän mitä treenata.

3.8.2011 Kimppa-aksatreenit

4.8.2011 Miloun agilitykurssi dogitiimillä

10.8.2011 Omat treenit. Treenasi Nemolla kepeillä jättäytymistä ja kohtakteja, sekä suoralla irtoamista. Milou treenasi suoralla irtoamista, puomin alastuloa ja keppejä kuudella kepillä.

11.8.2011Miloun & Nemon agilitykurssi dogitiimillä. Anulla oli huippukiva rata, jonka avulla meilla kuulemma olisi mahdollisuus pärjätä ihan kansainvälisesti Suomalaiset koirat kun kuulemma ei osaa irrota riittävästi. Radan alussa oli neljä hyppyä, jotka otettiin neljännen hypyn takaa vastaan. Hypyt eivät kuitenkaan olleet linjassa, eli omalla sivuttaisliikkeellä ja rintamasuunnan muutoksilla ohjattiin koira oikeille hypyille. Nemolta tämä sujui hyvin, heti kun itse sain taottua päähäni oman rintamasuunnan oikeinlaisen muutoksen (ei muuten ollu ihan helppoa, oma kroppa kun ei aina toimi ihan niinku haluais, ainakaan mulla). Milou'n kanssa ajattelin, että tuosta alusta ei tuu kyllä yhtikäs mitään, mutta poikapa yllätti. Otin muutoman yksittäisen hypyn alkuun ja sitten koko rimpsun...ja oi, Milou haki hypyt kuin vanha tekijä  Hyppysuoran jälkeen oli jaakotus  hypylle josta lähdettiin taas kiireellä hyppy suoralle, tämän jälkeen tuli kolme hyppyä välistävedoilla, hyppy,putki, hypyn leijeröinnillä pituudelle ja loppuun puomi. Nemon kanssa noita tiukkoja käännöksiä täytyy yhä edelleen treenata, ja mun täytyy treenata sitä oikea-aista paikalta poistumista. Ei saa jäädä odottamaan, mutta toisaalta ei saa olla liian hätäinenkään...ääh kun on vaikeeta. Välistävedot ei tunnetutusti oo mun vahvuus, eikä kyllä Nemonkaan. Treeniä, treeniä. Miloun kanssa loppu sujui myös yllättävän hyvin. Anun mielestä Milou hakee jo esteitä, mutta on myös vielä tosi kiltti radalla eli kuuntelee mua hyvin. Tähän kuitenkin on kuulemma odotettavissa muutosta kun jätkään tulee vähän "munaa". Nyt pohdittiin myös Miloun syöksyvää menoa radalla. Milou'llahan rimat on siis olleet ihan alhaalla, hiukan vain irti maasta ja vauhtia pojalla piisaa. Mietittiinkin, että kostautuuko tämä rataharjoittelu siinä vaiheessa kun rimat nostetaan, eli että ampuuko Milou vaan läpi. No testattiin yhdellä suoralla...ja vähän hutiloidenhan se tosiaan siitä läpi ryntäsi. Yksittäisellä hypyllä hyppäsi kuitenkin hyvin, kun malttoi keskittyä. Anu sanoi että Milou on teknisesti jo tosi taitava ja pohdittinkin että pitäsikö näitä ratatreenejä nyt vähentää  siihen saakka kun uskaltaa alkaa hyppyyttämään?Nyt täytyykin sitten miettiä, että missä vaiheessa hyppyjumppaa uskaltaisi ottaa kuvioihin mukaan ja rimoja nostaa.  Ettei mulla sitten kohta ole rimojen läpi juoksevaa, mutta teknisesti taitavaa shelttipoikaa. Mielipiteitä?

12.8.2011 Tokotreeniä keskenään. Nemo treenasi luoksetulon pysäytystä, seuraamisen paikkallaan tehtäviä käännöksiä ja metallia. Milou treenasi seuraamista, liikkestä seisomaan pysähtymistä ja paikallamakuuta.

12.-13.8.2011 Pojat kummitädillä ekaa kertaa hoidossa, I & A laivalla rilluttelemassa. On kuulemma kilttejä poikia

16.8.2011 Milou paimentamassa. Milou sai kiertää lampaita molempiin suuntiin. Välillä pysäytin ja kävin lähettämässä uudelleen kiertoon. Välillä yritettiin vähän kuljettaa. Vielä Milou tuppaa vähän räjäyttelemään lampaita, mutta lähteen kyllä heti poimimaan karanneet takaisin ryhmään. Ajatusta siis on. Ohjaaja on edelleen pihalla kuin lumiukko, mutta yritystä on silläkin  Hienosti Milou tottelee myös lampailla ja pysähtyy käskystä. Tosin lampailta pois ei malttaisi lähteä millään  Vuoden ikään asti Milou saa kuulemma vähän sikaillakkin lampailla ja pääasia on että sillä on sikakivaa ja että sitä kehutaan paljon kaikesta kiinnostuksesta lampaita kohtaan. Vielä ei siis vaadita mitään. (Tämän tiedon kuultua tuli muuten kauhea odotus, että kumpa se nyt täyttäisi jo vuoden, niin päästäis kunnolla hommiin ...miksiköhän sitä aina on niin kauhea hoppu ja sitten kun se aika tulee, huokailee, että voi kun se olisi vielä pentu...).