Ihana kevätaurinko on paistanut ja nyt onkin tehty jo useampana päivänä lenkkiä järvenjäällä...täytyy nyt vielä hyödyntää, kun sinne uskaltaa mennä. Pojat on aina ihan intopiukeena kun ranta alkaa lähestyä ja pääsee jäälle kirmaamaan.

Tiistaina Milou oli rokotuksilla.  Taaskaan ei huomannut koko piikin laittoa...reipas poika :) Lääkäri myös tutki Miloun oikean silmän, koska se on ihan luovutusiästä lähtien vuotanut. Vuoto on ihan kirkasta eikä mitään röhnäistä. mietioa silmätippaa siihen koetettiin jo ensimmäisten rokotusten jälkeen ja se hetkellisesti auttoikin, mutta sitten vuoto alkoi uudelleen. Nyt silmään tungettiin jotain ihme liuskoja, millä tutkittiin kyyynelnesteen eritystä tai jotain. Mitään poikkeava ei löytynyt, hieman enemmän silmäluomi punoitti kuin toinen silmä. Lääkäri epäili, että voisi olla joku krooninen silmätulehdus ja matkaan saatiin antibioottirasva silmään laitettavaksi. Toivotaan että menee nyt sillä ohi, sillä seuraavaksi kuulemma tarttis sitten rauhoittaa potilas ja tutkia kyynelkanavat ja mahdolliset ripset perusteellisesti. On muuten tosi helppoo laittaa tuollaista rasvaa toisen silmään. Silmä kun ei ole mikään kauhean iso ja se tarttis saada sinne alaluomen alle...no onneksi Milou sentään osa olla suht paikallaan  Lääkärissä myös punnitsin Milou'n ja korkeuden yritin jotenkin mitata kotona:

 Milou 16 vk: Paino 3,62 kg, korkeus sään kohdalta 30 cm.

Keskiviikkona oltiin taas ryhmätokoilemassa. Alkuun jouduin Nemolle muistuttamaan muutoman kerran, että mitäs me on tultu tänne tekemään. Nemo nimittäin karkasi pari kertaa kavereita katsomaan -> tästä seurauksena joutuu aina jäähylle autoon. Muutoman palautuksen jälkeen Nemo olikin ihan eri koira ja teki ihan huippuhyvin töitä.  Pystyin jopa palkkaamaan lelulla ja Nemo keskittyi täysillä vain minun kanssa leikkimiseen, eikä enää ottanut häiriötä muista. Tehtiin paikallamakuu, luoksetulot, seuraamista ja nouto. Tokon treenisuunnitelman olen nyt suunnitellut  niin, että treenaan Nemolla aina kimppatreeneissäkin pikkupätkissä ja aina niin,  että sen ajan kun Nemo saa olla pois autosta -> se tekee mun kanssa hommia, tai leikkii mun kanssa ja aina meillä on superkivaa...eli enää en jätä sille yhtään luppoaikaa, jolloin se saa mahdollisuuden keskittyä muihin koiriin, hajuihin tms. Treenipätkät täytyy pitää niin lyhyinä ja intenssiivisinä, että Nemon keskittymiskyky riittää. Pikku hiljaa sitten aikaa voi pidentää, mutta ei keskittymisen kustannuksella.