Tänään DogiTiimin tavoittteelisen tokon jatkokurssin toiset treenit. Aiheena paikallaolot ja ohjattu nouto. Paikalla olo otettiin ensin istuen, sitten maaten. Istumiseen olen ihan supertyytyväinen. Menin itse piiloon ja vaikka Nemon vierustoveri nousi ja tuli Nemolta kyselemään että "kuka sää oot" niin nemo istua tapitti paikallaan sen näköisenä että mee nyt pois siitä kun mun pitää istua :) hieno mies, ei voi muuta sanoo :) Paikallamakuu sujui  myös ihan ok. Olin myös siinä piilossa. Itse paikalla olo sujuu, mutta sen alku ja loppu ei. Nemo  todella herkästi ottaa nyt muiden käskyistä maahanmenon. Nyt meni maahan liikkeenohjaan sanoessa "käsky" ja sitten vielä kun vierustoveri sanoi "maahan"...eli tässä meille treenattavaa. Sama homma toistui kun piti tulla takaisin sivulle...eli nyt koitan vaan aina palkata sinne maahan ja lisää malttia tässäkin liikkeessä pitää alkaa hakemaan. Hienoltahan se toki näyttää kun Nemo menee ihan salamana maahan ja salamana nousee takaisin sivulle, mut ois kiva jos se ei tekis sitä viittä kertaa kun tarkoitus on tehdä se vain kerran...ja mun käskystä :)

Nemolla ohjattua on tähän asti treenattu vain namikupeilla...nyt koitettiin lelulla. Mutta kuten aikaisemmin olen jo todennut, Nemo "ei kuolleista" leluista oikein välitä, eikä välittänyt tälläkään kertaa. Ajatusta nemolla on kyllä ja lähtee oikeaan suuntaan käskystä  hakemaan, mutta käy vain haistamassa lelua, tai haahuilee sen ympärillä, tai pysähtyy sen luo, muttei lähde tuomaan. Joten tämä ei meillä oikein toiminut. Päädyttiinkin siihen, että nyt vaan varsinaista noutoa varmistetaan, että voidaan ohjattuun ottaa suoraan noutokapulat ja jättää tuo leluosio väliin. Tällä hetkellähän Nemo, yllätys, yllätys, on ihan hulluna ohjatun kapuloihin. Siis koira joka alussa sylki kaikki kapulat suustaan, eikä suostunut niitä kantamaan tai pitämään. Mutta tässä tapauksesssa vanha sananlasku pitää paikkansa: harjoitus tekee mestarin ;)

Lopuksi vielä noutoharjoitusta ohjatun kapulalla: treeniä kaikissa osissa erikseen: kapulan sivulle nostamista, sivulla pitämistä, ja vauhtinoutoa, sekä lopuksi muutoma kokonainen nouto alusta loppuun. Kokonaisenakin onnistuu jo hyvin. Vähän vielä autan sivulle tulossa käskyttämällä sivulle, ja tsemppaan myös vauhtia takaisintulomatkaan kehumalla. Nemo kuitenkin vielä sen verran epävarma noutaja, että nämä ylimääräiset avut vielä sallittakoon :)

Kaikenkaikkiaan treenit oli onnistuneet ja olin tyytyväinen siihen innokkuuteen millä Nemo tänään teki töitä.