Sunnuntaina oli vuorossa Turun shelttikerhon järjestämä tokopäivä Kupittaalla Lentsun opissa.  Ryhmässä oli seitsemän ohjaajaa koirineen ja 3,5 tuntia treeniaika meni kuin siivillä taas kerran.  Nemolla treenasin noutoa ja luoksetulon pysähdystä. Milou pääsi harjoittelemaan myös noutoa ja lisäksi ruutua.

Nemon ongelmaksi noudossa Lentsulle selitin palautuksen vauhdin(jonka kanssa nyt on jo tehty töitä) ja palautuksen sivulletulon. Nemo palauttaa vinoon. No sittenhän tietysti piti näyttää tuo nouto...ja mitään ongelmaa ei tänään sitten ollutkaan. Nemo palautti kauniisti ja oikeaan paikkaan, ja palautuskin oli laukalla. Jotain korjattavaakin kuitenkin löytyi: Nemon ilme. Lentsu antoi vinkiksi treenata nyt paljon hauskaa noutoa, eli ei oteta aina sivulle ja käsketä odottaa, vaan härnätään vähän,  viskaistaan vaan kapula ja saa heti lähteä noutamaan, sitten kovaan juoksuun karkuun kun Nemo lähtee palauttamaan. Loppuun voin pysähtyä ja kääntyä 90 astetta nemoon päin, jotta joutuu hakemaan sivulletulo paikkaa. Tällä pitäisi saada Nemon ilme noutoa kohtaan paranemaan. On kuulemma vähän toinen puurtaja. Sen pitää olla hauskaa!

Edelliset kuvat: Sirpa Saari

"Anna jo se PALLO! " kuva:Satu Tuominen

Sitten Miloun vuoro Miloun kohdalla selitin Lentsulle mitä olaan tehty ja pyysin jatkovinkkejä. No Letsu sittne pyysi näyttämään Miloun sivulletulon. Tein sen niinkuin tähän asti aina eli namilla houkuttelemalla. No Letsu sitten kysyi, että tekiskö se ilman tuota houkuttelua...mä pudistin päätä, mutta kokeilin...ja Mitä ihmettä...mä kun sanoin sivulle enkä antanut muita apuja-> Milou siirtyi sivulle perusasentoon aivan oikein! Huikeeta! Letsu nauroi vaan ja totesi että välillä kannattaa kokeilla Seuraavaksi kokeiltiin noutoa Miloulle tunnarikapulalla. Leikitin ensi vähän ja heitin...ja pikkumies haki ihan into piukeena...ihanaa, oiskohan Milou vähän helpompi opettaa tuohon noutoon kuin velipoikansa. Nemo sylki alkuun meinaan kaikki kapulat...

Edelliset kuvat: Sirpa Saari

kuvat: Satu Tuominen 

Viimeiseksi Milou harjoitteli irtoamista ruutuun. Namikuppi ruutuun ja menoksi...ei ongelmaa. Voi että kun pennun kanssa on niin ihanaa treenata...kaikki onnistuu

Nemo treenasi vielä paikallamakuun ja luoksetulon. Paikallamakuuseen vinkiksi saatiin ottaa pitkiä paikallaoloja. Nemo kuulemma oli alkuun vähän rauhaton, mutta rauhoittui kun huomasi ettei mitään tapahdu. Pitkillä ajoilla pääsen palkkaamaan siitä kun on rauhallinen.  Luoksetulon pysähdykseen voitaisiin puolestaan koittaa takapalkkaa.

Oli TAAS ihan mahtava päivä. Paljon oppi muita seuraamalla ja paljon sai taas paitsi vanhan kertausta, myös ihan uusia vinkkejä. Kiitos!

Aika idyllisen näköistä vai mitä? Kaunis ilma, hyvää seuraa ja koiria...

Kaikki loput kuvat: Sirpa Saari